НОВИНИ

Жельо Бойчев: Има безпрецедентен натиск върху президента Радев

Заместник-председателят на парламентарната група на „БСП Лява България“ видя в съставянето на анкетна комисия за поръчката на нов боен самолет опит за натиск от страна на ГЕРБ върху президента Румен Радев. В студиото на „Още от деня“ Бойчев добави, че проблемът на управляващите е, че в момента има президент, който има ясна позиция, за разлика от предишния държавен глава.Целия разговор може да гледате във видеото.

bnt avatar logo
от БНТ
19:00, 28.06.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Жельо Бойчев подчерта, че правителството на Борисов по никакъв начин не е задължено с поръчката на шведските самолети „Грипен“ от компания „Сааб“, опровергавайки думите на премиера, че е поставен пред свършен факт.

Жельо Бойчев, зам.-председател на „БСП Лява България“: Служебното правителство направи класиране на предложенията от работната група, назначена от „Борисов 2“. По никакъв начин не е взето решение за нов самолет, това е само етап. Нищо не задължава правителството на Борисов за каквото и да е. Нищо конкретно не се е случило.

Бойчев добави, че всяко проекторешение, включително това за закупуването на нов боен самолет, минава за ратифициране през Народното събрание, което според думите му обезсмисля съставянето на днешната комисия.

В скандала с НДК Жельо Бойчев видя опасност за провеждането на Българското председателство на съвета на ЕС догодина, както и борба в ГЕРБ на различни лобита за разпределяне на публичните средства.

Жельо Бойчев, зам.-председател на „БСП Лява Бългрия“: Виждам поредния сблъсък в ГЕРБ е кой да разпределя обществения ресурс. Към момента сме поставили на риск готовността за провеждането на основните мероприятия на Председателството. Ние не се занимаваме с политическата част на Председателството, а се занимаваме кой е сложил плочките в НДК.

Жельо Бойчев припомни, че групата на БСП е предложила помощ на правителството в организацията на Председателството и определянето на приоритетите на страната.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Откриват Улица на занаятите във Варна
Откриват Улица на занаятите във Варна
​Полицията установи нападателите на семейството на заместник-главния мюфтия
​Полицията установи нападателите на семейството на заместник-главния мюфтия