Йорданка Фандъкова: Няма да платим, докато не се отстранят дефектите

Обновяването на зоната около площад "Александър Невски" в София е временно спряно заради некачествен ремонт на градинката "Свети Климент Охридски". Решението взе вчера кметът на София Йорданка Фандъкова след проверка на обекта, който фирмата изпълнител обявил за завършен.

Паулина Найденова
от Паулина Найденова
07:51, 20.03.2019
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

На място обаче стана ясно , че някои от дефектите, които са установени при предишния оглед, все още не са поправени. До отстраняване на забележките договорът с фирма "Пе Се Те Груп" остава замразен.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Възложих спиране на работите докато не бъдат отстранени забележките. Няма да правим комисия и да се приема обекта. Няма и да платим разходването на средства, които с толкова труд сме защитили.

Главниян архитект на София Здравко Здравков обясни, че става дума за недобро зануляване на фугите, потънали и стърчащи плочки, както и за начупени краища на плочки. Общината не е доволна, че настилката е закърпена с лепило, тъй като заради температурните амплитуди то ще се повреди.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Просто не са изпълнили предписанията.

Около седмица ще е необходима на изпълнителите да отстранят проблема. В това време и останалите им обекти ще бъдат спрени, за да могат да се концентрират върху обекта около площад "Александър Невски".

Следващата седмица общината ще представи няколко варианта за ограничители на улица "Граф Игнатиев". Миналата седмица кметът реши да се премахнат сегашните, след като поредица от инциденти с граждани, показа, че те са опасни.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Още един задържан във връзка със стрелбата в трамвай в Утрехт
Още един задържан във връзка със стрелбата в трамвай в Утрехт
Множество бракониерски уреди са открити при проверки по Дунав
Множество бракониерски уреди са открити при проверки по Дунав