НОВИНИ

Юлия Пискулийска с премиера на две книги

В камерната зала на "Народния театър" днес се проведе премиерата на книгите "Незавършен портрет 2" и "Някога никога".

Диана Миткова
от Диана Миткова
22:17, 18.12.2015
Чете се за: 00:38 мин.
Още
юлия пискулийска премиера две книги

След "Незавършен портрет", в който място заемаха интервюта на 50 български жени, сред които Татяна Лолова, Леда Милева, Евгения Живкова и Вяра Анкова, дойде времето и на мъжете, както и самата авторка споменава.

В "Незавършен портрет 2" се събират интервюта с 41 български мъже, които заемат различни позиции в българското общество. Всеки от тях е уникален и със съдбата си илюстрира достоверно процесите на съвременна България, пише още Юлия. Сред мъжете, с които Юлия е разговаряла и е включила в интервютата си в книгата, са Атанас Атанасов, Павел Васев, Галин Стоев, както и Илко Минев, благодарение на когото библиотеката на катедра „Класическа филология" на Софийски университет „Св. Климент Охридски" сега е изцяло ремонтирана и подновена.

Юлия Пискулийска: "Защо е "Незавършен портрет"? Незавършен е защото, колкото и да иска един журналист да обхване всичко, това не е възможно. Винаги остава някакъв детайл, неуловен. Защото всеки човек е някак си в движение и неговият портрет остава незавършен, а е незавършен защото чрез тези хора аз показвам и къс от нашето време. А то също за нас е незавършено. Дай Боже да бъде друго...някога".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глоби за суперслаби манекенки
Глоби за суперслаби манекенки
Плевнелиев: Конституционната промяна е крачка напред
Плевнелиев: Конституционната промяна е крачка напред