САЩ 2020 САЩ 2020 Следи тук
назад

За четвърта вечер протестиращи излязоха на Площада на победата в Букурещ

Четвърта поредна вечер Площадът на победата в Букурещ не остана без хора. Те са по-малко в сравнение с предишните дни, но напомнят исканията за оставка на кабинета и предсрочни избори.

Фани Аронова
от Фани Аронова
22:46, 13.08.2018
Чете се за: 00:35 мин.
По света

Военни прокурори разследват насилието в петъчната вечер, когато при сблъсъци с жандармерията бяха ранени над 450 души, включително полицаи. Подадени са 33 жалби от пострадали граждани. Двама мъже са задържани за брутално нападение над полицайка и колегата й.

Еврокомисарят по правосъдие Вера Йоурова призова Букурещ да преразгледа спорните законодателни мерки, които предизвикаха обществен гняв. В специално изявление президентът Клаус Йоханис осъди насилието - както от страна на жандармерията, така и на подстрекателите сред хората.

Йоханис направи и заключения за управлението на левия кабинет.

Клаус Йоханис, президент на Румъния: През последната година и половина Социалдемократическата партия влоши управлението и разстрои обществото със спорни мерки и хаотично управление, както и със спорни и противоктонституционни закони, с постоянни атаки срещу магистратите. Румъния е нормална и уважавана страна, но правителството прави всичко, за да накърни този имидж. Хората ще продължат да се бунтуват, ако бъдат игнорирани. Социалдемократите трябва да разберат, че управляват зле Румъния и това ще има дългосрочни отрицателни последици.
Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Гласът на рока Глен Хюз пристигна у нас за първия Варна Мега Рок фестивал
Гласът на рока Глен Хюз пристигна у нас за първия Варна Мега Рок фестивал
Само за ден 5 турски самолета нарушиха 40 пъти гръцкото въздушно пространство
Само за ден 5 турски самолета нарушиха 40 пъти гръцкото въздушно пространство