НОВИНИ

Среща на високо равнище за сътрудничеството ни с американския военен флот

Командващият българските военноморски сили контраадмирал Митко Петев се срещна с командващия Шести американски флот вицеадмирал Лиса Франкети. На нейния професионализъм и лидерски умения е поверено управлението на флота в нелек за международното сътрудничество в Черноморския регион момент. Двамата обсъдиха сътрудничеството на двете военни флотилии.

bnt avatar logo
от Нивелина Няголова
22:12, 13.08.2018
Чете се за: 00:29 мин.
У нас

Лиса Франкети за първи път е в България в качеството си на един от най-високопоставените военни в американската армия. Твърди, че тайната на нейната бляскава кариера е в умението й да се учи и да работи в екип.

Лиса Франкети: Моето тайно оръжие са моите моряци. Също както и контраадмирал Петев, през годините аз имах възможността да работя с превъзходни военни моряци, от които се учех. Другата тайна е да обичаш работата си и да я вършиш със страст и ентусиазъм.

Синхронизирането на работата и сближаването на съставите на двата флота са от решаващо значение, признаха командващите на българските военноморски сили и на Шести американски флот.

Затова веднага след протоколната си среща се отправиха в открито море на съвместно военно учение. В него освен американския военен разрушител, пребиваващ в Черно море, за първи участват и четирите високоскоростни лодки, получени от нашите военноморски сили като подарък от американския флот.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Само за ден 5 турски самолета нарушиха 40 пъти гръцкото въздушно пространство
Само за ден 5 турски самолета нарушиха 40 пъти гръцкото въздушно пространство
Международна подкрепа за украинския режисьор Олег Сенцов
Международна подкрепа за украинския режисьор Олег Сенцов