НОВИНИ

SOS Детско селище Трявна празнува 25-годишен юбилей с изложба

От днес десетки детски усмивки посрещат посетителите на градинката пред Националния дворец на културата. Те са събрани във фотоизложба, посветена на 25-тата годишнина от създаването на SOS Детско селище Трявна. Експозицията на открито може да бъде видяна до 27 август.

Милена Кирова
от Милена Кирова
19:40, 13.08.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

25 мига от детството, 25 фотографии разказват историите за живота на SOS децата, техните приемни майки, успехите им. Разговор между брат и сестра, седнали на стълбите, игра с топка или с домашния любимец - снимка спомен в албума на вече порасналите SOS деца. На фотографиите те са усмихнати, растат спокойни и обичани.

Росен Коларов - председател на УС на SOS Детски селища - България: Това са 25 години отдадени на децата, на тяхното нормално отглеждане в... първоначално беше семейна среда или близка до семейната среда.

С времето идва и промяната. Моделът - една жена се грижи за 6 до 8 деца в селище, отстъпва място на нов.

Росен Коларов - председател на УС на SOS Детски селища - България: Времената се менят, а с тях и ние. В момента предлагаме приемна грижа и даваме възможност на семействата, които имат собствени деца да гледат и тези - нашите SOS деца. И стимулираме поддържането на връзка с техните биологични родители. Още нещо - подпомагаме онези семейства, които са в риск, за да превантираме изоставянето.

Социални работници и психолози работят с биологичните родители, помагат им да си стъпят на краката, за да приберат децата си отново у дома.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Агенцията по вписванията: Няма злоупотреба след срива в Търговския регистър
Агенцията по вписванията: Няма злоупотреба след срива в Търговския регистър
Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация в басейн
Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация в басейн