НОВИНИ

Портативен лифт помага на деца с увреждания за рехабилитация в басейн

Вече е готов специалният портативен лифт за спускане на деца с увреждания в басейн "Локомотив" в Русе. Тук заниманията се водят безплатно, а парите за съоръжението бяха събрани с помощта на дарители. В момента от фондацията "Александър Русев" търсят варианти да осигурят терен, за да изградят воден комплекс, в който хората с двигателни проблеми да получават рехабилитация.

bnt avatar logo
от Даниела Василева
19:26, 13.08.2018
Чете се за: 00:34 мин.
У нас

Четвърта година Илиян Русев работи в басейна безвъзмездно с деца с двигателни проблеми. Светлозар е едно от момчетата, които почти ежедневно идват да плуват. До преди няколко дни той стъпва на барабан от стара пералня, за да излезе от басейна, а сега с портативния лифт вече му е много по-лесно.

Тук тренира и Никола-Денис Ставрев, който се завърна със сребърен медал от Олимпиада за младежи с онкологични заболявания в Москва.

За една година почти двойно се е увеличил броят на децата с увреждания, които идват да плуват, в момента те са над 30. През зимата обаче няма да могат да ползват открития басейн. Затова Илиян Русев иска да построи спортен комплекс за рехабилитация. Приятели са дарили на фондацията земя, която трябва да бъде заменена с терен на подходящо място.

Илиян Русев - председател на фондация "Александър Русев": Има добри хора, които са готови да помогнат. Вече сме говорили с проектант, който ще го направи безплатно.

Фондацията вече набира средства за новия спортен комплекс.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
SOS Детско селище Трявна празнува 25-годишен юбилей с изложба
SOS Детско селище Трявна празнува 25-годишен юбилей с изложба
Босия напусна със скандал заседанието на временната комисия към НС
Босия напусна със скандал заседанието на временната комисия към НС