НОВИНИ

За какво се разбраха ръководствата на "Пирогов" и на МВР?

След инцидента с нападнатия медицински екип в "Пирогов", станал в неделя сутрин, днес ръководството болницата се срещна с главния секретар на МВР ген. Георги Костов и шефът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Вижте повече подробности за срещата от прякото включване на Виктор Дремсизов!

Виктор Дремсизов
от Виктор Дремсизов
12:13, 13.09.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Броят на полицаите, които работят в болница "Пирогов" няма да бъде увеличен. Това стана ясно от срещата на ръководството на болницата и представителите на МВР. За сметка на това медиците от Пирогов ще имат личен паник бутон. С помощта на тези средства болницата иска да предотврати и да намали проявата на инциденти подобни на този от неделя сутринта. Предвижда се и повишаване на пропускателният режим в болницата допълни директора на "Пирогов", проф. Стоян Миланов.


проф. Стоян Миланов - директор на "Пирогов": Въпросът остава открит - дали този инцидент можеше да бъде предотвратен. За нас реакцията на МВР беше доста добра в случая. Това, заради което хората излязоха на протест е общо взето за бързина на действия, което беше изпълнено. Лично бях уверен от шефа на Градска прокуратура за предприетите действия от страна на прокуратурата и същите действия със сериозна скорост бяха предприети и от органите на МВР, за което сме благодарни.
Георги Костов - главен секретар на МВР: Комуникацията ни е добра. Има ли възможност обаче, да оптимизираме бързината на тази комуникация?! Нашите служители са били в кабинета на третата минута. Възможно ли е да свалим това време?! - възможно е да го свалим на две минути със съответни технически средства, като паник бутон например.


От ръководството на болницата допълниха, че предстоят преговори на оперативно ниво за изграждане на по-добра комуникация между болницата и МВР.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теменужка Петкова: Размерът на лихвата за АЕЦ Белене не е определен правилно
Теменужка Петкова: Размерът на лихвата за АЕЦ "Белене" не е определен правилно
Борисов: Бокова остава кандидат на България за генерален секретар на ООН
Борисов: Бокова остава кандидат на България за генерален секретар на ООН