НОВИНИ

Летните ремонти на "Топлофикация София": Къде и кога няма да има топла вода?

Летните ремонти на "Топлофикация - София" започват с фалстарт. Вместо през юни, част от източните квартали ще бъдат отложени за по-късно, а в "Младост" все още не се знае кога ще се ремонтира, макар че и там бяха планирани ремонти през юни. От топлофикационното дружество поискаха 4% увеличаване на парното и топлата вода от 1 юли, но КЕВР ще им разреши да вдигнат цените само с 1%. За цената на топлата вода, изравнителните сметки за парното и плановите ремонти за лятото – гост в студиото на "Денят започва беше инж. Боян Паунов от "Топлофикация - София".

bnt avatar logo
от БНТ
08:13, 30.05.2018
23060
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
инж. Боян Паунов, директор на дирекция "Експлоатация" в "Топлофикация - София": Профилактиката, която сме решили да извършим тази година се състои от обследване на топлопроводи, подмяна на трасета и ремонти в топлоизточниците. Всички наши дейности се съгласуват със Столична община и ремонтът по ул. "Граф Игнатиев" в момента същевременно подменяме трасета. Възникнаха и определени административни проблеми в община "Младост" и не сме получили разрешение за строеж, за да извършим определени административни дейности. Ремонтите, които трябваше да започнат на 19 юни в източните квартали, се отлагат за периода 3-20 юли. За район "Младост" все още не е ясно и допълнително ще уведомим нашите клиенти.

В центъра на София 9 дни няма да работи ТЕЦ "София" през август. Има обаче и определен брой абонатни станции, които ще бъдат без топлоподаване и срокът там е около 20 дни, но те не са много. Направили сме една схема, при която минимизираме периодите, в които ще бъде преустановено топлоподаването. Още повече се съобразяват и възможностите един квартал да бъде захранван от друг топлоизточник, когато се налага ремонтиране на съответния топлоизточник, който захранва съответния квартал, обясни Боян Паунов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежение в Рупите: Хора от цялата страна срещу строителството на къщи за гости
Напрежение в Рупите: Хора от цялата страна срещу строителството на къщи за гости
Италиански истории: Как се прави бизнес в Сицилия?
Италиански истории: Как се прави бизнес в Сицилия?