НОВИНИ

За незаконно строителство край Калиакра алармира РИОС Варна

След сигнал на гражданин са извършени проверки на строеж, който е в НАТУРА 2000 и е констатирано, че строителното разрешение е изтекло.Теренът, на който се строи, попада в две защитени зони в района на Калиакра. Строежът е на етап изляти бетонни основи и има издадено разрешение за строеж на административна обслужваща сграда от 132 квадрата.

bnt avatar logo
от БНТ
11:17, 02.09.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Разрешението е издадено през 2012 г. и е загубило правното си действие, защото в продължение на 3 г. от издаването му не е започнало строителство. От общината в Каварна ще изпратят констативния акт на собствениците, които доброволно да премахнат построеното. Ако това не стане, ще се пристъпи към принудителното му разрушаване.

Арх. Камен Жейнов, главен архитект на община Каварна: Ако беше започнал както трябва в периода между 2012, 4 септември и 2015 година същата дата, тогава би бил законосъобразен. Но той не е започнал официално тогава, няма подадени документи в община Каварна, които да показват, че има откриване на строителна площадка. И съответно от 4 септември 2015 година не съществува такова строително разрешение.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Унищожиха неиздадените творби на Т. Пратчет по негова воля
Унищожиха неиздадените творби на Т. Пратчет по негова воля
САЩ се съгласиха да се развият ракетните способности на Южна Корея
САЩ се съгласиха да се развият ракетните способности на Южна Корея