НОВИНИ

За втора година Софийската математическа гимназия е с най-висок минимален бал

За втора година Софийската математическа гимназия /СМГ/ е училището в София с най-висок минимален бал за прием при първото класиране в гимназиите след седми клас - 34,392, като това е последният приет ученик в СМГ. По този начин СМГ и през тази година изпреварва 91-ва Немска езикова гимназия, която само през тази и през миналата година не е на първо място с най-висок минимален бал на приетите седмокласници. Това стана ясно при представянето на резултатите от първото класиране след седми клас в София от началника на Регионалния инспекторат в столицата Ваня Кастрева.

bnt avatar logo
от БТА
12:48, 27.06.2016
Чете се за: 00:16 мин.
Още
втора година софийската математическа гимназия висок минимален бал

Минималният бал показва с какъв резултат е приет последният ученик в дадено училище. През миналата година последният приет ученик в СМГ е бил с бал 33,843.
На второ място, за втора година, в класацията за минимален приемен бал е 91-ва Немска езикова гимназия с 33,572, а през миналата година този бал е бил 32,854. През тази година на трето място, от шесто място през 2015 г., е 73-то СОУ "Владислав Граматик" с минимален бал 32,858.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НСИ ще прави информационна система за туризма и образованието
НСИ ще прави информационна система за туризма и образованието
Сметище в центъра на София
Сметище в центъра на София