НОВИНИ

Заболелите деца във Варна са с диагноза "остра вирусна инфекция"

Това каза в "Денят започва" д-р Дочка Михайлова, директор на Регионалната здравна инспекция във Варна. Според нея най-вероятно не става дума за хранително отравяне, защото децата се хранят от кухня-майка, която готви за общо 6 други заведения. В никое друго от тях няма оплаквания. Заболелите деца са общо 32 от детска градина "Слънчо", която днес отвори врати след прецизна дезинфекция.

Милена Кадийска
от Милена Кадийска
08:05, 29.07.2016 (обновена)
Чете се за: 00:26 мин.
Още

Заболелите деца във Варна от детска градина "Слънчо" към момента са 32, от които 19 са хоспитализирани. Останалите се лекуват в къщи. Освен това има и четирима болни възрастни. Всички са с приемна диагноза "остра вирусна инфекция". Това каза в сутрешния блок на БНТ директорът на здравната инспекция във Варна д-р Дочка Михайлова.

Взети са изследвания за бактеорологични и вирусни инфекции, като първите резултати се очакват в понеделник. В детската градина е извършена прецизна дезинфекция, включително и на двора - на люлки и катерушки. Градината от днес е отворена, но ще има засилен сутрешен филтър.

Според д-р Михайлова най-вероятно не става дума за хранително отравяне, защото децата се хранят от кухня-майка, която готви за общо 6 други заведения. В никое друго от тях няма такива оплаквания, уточни тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Издирваният за двойното убийство в София е непредсказуем
Издирваният за двойното убийство в София е непредсказуем
Откритите несъответствия при сладоледите не са опасни за здравето на децата
Откритите несъответствия при сладоледите не са опасни за здравето на децата