НОВИНИ

Зачестяват обирите на магазини във Великотърновско

Масови обири на хранителни магазини във Великотърновско. За това сигнализираха зрители на "По света и у нас". Само за последните месеци са разбити десетки магазини, откраднати са предимно задигат цигари и наличните пари в касите. Някои от тях са обирани повече един път, а собствениците разказват, че бандата действа толкова ловко, че дори в много от случаите датчиците на охранителните системи не се задействат.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
11:42, 12.02.2018
Чете се за: 00:47 мин.
У нас

Димитър Илиев е собственик на хранителен магазин в село Куцина. В края на декември група маскирани мъже, нахлули в обекта му малко преди полунощ и за по-малко от две минути го разбили и задигнали всички налични цигари и пари.

Димитър Илиев, собственик на магазин в село Куцина: Щетите са към 2700 с ремонта, който направихме над 3000. Те крадат само цигари, защото цигарите са стока, която е лека, не се чупи и бързо се продава. Обирът става в сравнително ранен час 11:30. Никой не е защитен, аз не съм защитен!

В същата нощ, бандата успяла да разбие общо четири търговски обекта в района.

Георги Петков, собственик на магазин: Всичко се случва в рамките на една-две минути, преди да дойда в офиса и да отида да заключвам. Чух някакъв шум и докато отида гледам входната врата разбита!

В районта почти няма магазин, който да не обиран, а някои дори са разбивани няколко пъти, за това и собствениците живеят в постоянен страх.

Калоян Димитров, собственик на магазин с. Страхилово: Сега преди седмица се случи за втори път. Зломяват прозореца, след него ролетната щора е нарязана с ножица, маскирани с шапки, качулки, с ръкавици. Щетите от двата обира са ми за 10 000 лева!

От Областната дирекция на МВР във Велико Търново заявиха за „По света и у нас", че до момента няма задържан за наглите обири и по случая текат процесуално-следствени действия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличават се приходите от нощувки на чужденци у нас през декември
Увеличават се приходите от нощувки на чужденци у нас през декември
Бедни хора от община Добрич ще получават топъл обяд през зимата
Бедни хора от община Добрич ще получават топъл обяд през зимата