НОВИНИ

След акция на отряд "Кобра" арестуваха въоръжен мъж, открил огън по полицаи

Тази вечер командоси задържаха 35-годишен мъж, който се беше барикадирал в дома си в тополовградското село Орешник. Операцията продължи близо 24 часа. В нея се включиха 80 служители на реда от Специализирания отряд за борба с тероризма "Кобра", Жандармерията и хасковската полиция.

bnt avatar logo
от БНТ
23:05, 20.02.2018
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

До операцията се стигна, след като вчера полицията потърсила мъжа по преписка за заплаха към друг човек. Той се заключил в къщата в село Орешник, оказал съпротива и открил стрелба с пушка към полицаите. Униформените не са били ранени. Около 18:30 тази вечер мъжът сам напуснал дома си. Бил е задържан на подходящо място в селото от отряд "Кобра" като не е използвано оръжие. Операцията на полицията е внимателно планирана със специалистите от Института по психология на МВР.

По-късно стана ясно, че задържаният е Иван Тачалиев. Той бил обучен във Френския легион, като боравел добре с хладно, огнестрелно оръжие и взрив. В къщата в Орешник живеел сам, а хората го описват като добър човек. Случаят е предаден на прокуратурата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В НДК отмерват времето с швейцарска точност
В НДК отмерват времето с швейцарска точност
Най-високият хотел в света отвори врати
Най-високият хотел в света отвори врати