НОВИНИ

Филм за Роми Шнайдер на "Берлинале"

Нов филм за Роми Шнайдер показва актрисата не като кинолегенда, а като жена, белязана от множество лични трагедии. Премиерата на филма "Три дни в Киберон" беше на кинофестивала в Берлин.

Емилия Запартова
от Емилия Запартова
21:45, 20.02.2018
Чете се за: 00:41 мин.
Още

Година преди трагичната си смърт, Роми Шнайдер позира и дава интервю за германското списание "Щерн" докато е в санаториум в Киберон, Франция. Роми е на 42. Любовта ѝ с Ален Делон е в миналото, самоубийството на бившия ѝ съпруг я травмира, наред с нежеланието на 14 годишния ѝ син Давид да живее с нея. Актрисата е напуснала Германия, от 20 години живее във Франция и лекува в Бретан страховете и меланхолията си.

Емили Атеф, режисьор на филма " Три дни в Киберон": "1981 г. е била трудна за нея. За мен беше важно да покажа тази сломена жена, но и жена, която иска да живее. В края на филма исках да има лъч надежда и покой за Роми".

Интервюто за "Щерн" сякаш разголва Роми, тя споделя несигурността си като майка, желанието ѝ да излезе от рамките на феномена Сиси, отношенията ѝ с родителите ѝ актьори. Филмът е черно-бял и това добавя емоция. В Берлин германската актриса Мари Боймер коментира поразителната си прилика с иконата на европейското кино.

Мари Боймер, актриса: "Никога не съм се смятала или чувствала за двойничка на Роми Шнайдер, това го пишеше пресата. Това не е част от мен. "

"Три дни в Киберон" е в състезателната програма на "Берлинале". Ако беше жива, тази година Роми Шнайдер, щеше да навърши 80 .

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 70% не подкрепят облекчаване на условията за работници от страни извън ЕС
Близо 70% не подкрепят облекчаване на условията за работници от страни извън ЕС
Мъж се барикарида у дома си в село Орешник
Мъж се барикарида у дома си в село Орешник