НОВИНИ

Задържаха нападателя на незрящите туристи в Несебър

Поредният инцидент по морето, уловен от камера и разпространен чрез медиите отново предизвика широк отзвук за агресията и безобразното ни отношение един към друг. Да не говорим, че в случая става дума за незрящи хора, които са особено уязвими. Резултатът след полемиката по темата и собствените ни двоумения дали сме животни или хора е че полицията задържа 21-годишният Тодор Николов, който нападна незрящите туристи в Несебър, защото му се пречкаха пред колата.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
18:14, 27.06.2017
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

Случката се разиграва на 24 юни, събота, след обед, на улицата, която води от портите към вътрешността на Стария Несебър. Видеозаписът показва как автомобил буквално подпира групичка от хора с бели бастуни, които бавно се движат по алеята.

Водачката на групата се обръща и удря по стъклото на колата, а водачът яростно излиза и забива юмрук в лицето ѝ. След като клипът от охранителната камера на съседен магазин попада в социалните мрежи и на телевизионните екрани, Районната прокуратура на Несебър се самосезира и след няколко часа извършителят е задържан.

Калоян Калоянов - директор на ОД на МВР-Бургас: "Събрали сме достатъчно доказателства за престъплението, което е извършено. Преди около час ми докладваха, че са установени и потърпевшите, руска националност са и почиват на север от комплекса."
Радост Бошнакова - районен прокурор: "Седем лица са разпитани като свидетели и очевидци по делото, установяваме и други лица които могат и имат желание да дадат показания като свидетели. Досъдебното производство е за едро хулиганство. За престъпление против реда и общественото спокойствие, което е тежко престъпление по смисъла на Наказателния кодекс."

Хората от близките магазинчета и заведения са станали свидетели на хулиганския акт.

Габриела Узунова: "Аз видях вече всичко, когато беше приключило. Тогава чух много викове, хората викаха, даже те се разплакаха и тогава вече видях всичко аз. И след това видях на камерите."

Тази улица е винаги многолюдна, защото по нея минават и на влизане и на излизане посетителите на Стария Несебър. Същевременно по нея се движат и автомобили на жители на полуострова. Извършителят на хулиганската проява Тодор Маринов живее в стария град и това обяснява защо е минавал от тук. Реакцията на очевидците е красноречива.

Габриела Узунова: "Потресена съм от цялата ситуация. Няма какво да кажа, просто докато такива неща се случват... Тези хора определено вече няма да се върнат в България, със сигурност. Поне аз така мисля."
Митко Иванов, продавач: "Жалка история... просто няма какво да коментирам."

Районният прокурор на Несебър поясни, че е наложена мярка 72 часа арест за Тодор, а обвинителният акт ще бъде за едро хулиганство. Наказателният кодекс предвижда в този случай затвор до 5 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Момче падна от Мемориала на миньорския труд в Перник
Момче падна от Мемориала на миньорския труд в Перник
Незаконните риболовци в Югозападна България намаляват
Незаконните риболовци в Югозападна България намаляват