НОВИНИ

Задържаха още един от заподозрените за инцидента с журналисти на АМ "Тракия"

Късно снощи полицията е задържала още един от заподозрените за пътния инцидент с журналисти на автомагистрала /АМ/ "Тракия", станал на 14 април тази година на 145-ия км в посока към Стара Загора. Това съобщи за БТА районният прокурор на Пловдив Гергана Мутафова. Вчера след обяд бяха задържани четирима, двама от които се предадоха сами, а другите двама бяха арестувани на ГКПП "Калотина" на влизане в България.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
09:40, 18.04.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

На всички арестувани вече е повдигнато обвинение за хулиганство, на един от тях - за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди, издирва се лицето, което е извършило грабеж на телефон, добави районният прокурор. Намерен е и единият от автомобилите, с които са се предвижвали нападателите. Прокурор Мутафова уточни, че двете коли, които са били на мястото на инцидента и се издирват, не са били в Сърбия, арестуваните са пътували с друг автомобил.

В хода на разследването става ясно, че сред нападателите е имало представители и на трета охранителна фирма, освен обявените досега "Омега 66" и "Омега 669". Днес, допълни Мутафова, ще се изиска пълна проверка на тези фирми по смисъла на Закона за частните охранителни фирми.

По думите на комисар Атанас Илков, изпълняващ длъжността директор на ОД на МВР - Пловдив, при снощните разпити задържаните са отричали да са нанасяли удари. Според тях до пътния инцидент се е стигнало след създаване на предпоставки за произшествие от страна на журналистите, което ги е накарало да ги спрат и да им поискат обяснение. Те твърдят, че са били само четирима и са пътували за Свиленград, добави Илков.

От прокуратурата призовават гражданите, които са станали свидетели на инцидента, да се обадят в най-близкото поделение на МВР. Всяка допълнителна информация ще помогне за по-бързото и по-точно разкриване на фактическите обстоятелства по случая, добави Гергана Мутафова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нови програми за предпазване на децата във Варна
Нови програми за предпазване на децата във Варна
Футболен фен в Аржентина почина след побой и падане от трибуните
Футболен фен в Аржентина почина след побой и падане от трибуните