НОВИНИ

Задържаха родителите на загиналите деца при пожара в годечкото село Шума

Две деца - момченце на 1 година и момиченце на 2 - загинаха снощи при пожар във фургона, в който живеели в годечкото село Шума. Децата са били сами, а родителите - наблизо, но не успели навреме да се притекат на помощ. Родителите са задържани в РПУ Годеч до изясняване на случая.

Зоя Велинова
от Зоя Велинова
12:05, 22.11.2017 (обновена)
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Категорично причината за пожара във фургона не е избухване на газова бутилка. Най-вероятно огънят е тръгнал от печка с твърдо гориво.

Към 20. 30 часа снощи пламва фургонът, в който живее младо семейство с две невръстни деца. Родителите са дошли преди около месец в годечкото село Шума, като са наети от местен фермер да отглеждат около 20 крави. По време на пожара те са на 30-ина метра в обора и доят кравите. Децата са оставени сами. Най-вероятната причина за запалването на фургона е, че огънят е тръгнал от печката на твърдо гориво, с която се е отоплявало семейството. Пожарът светкавично е изпепелил фургона. Бащата в последния момент се опитал да спаси децата, в резултат на което получил изгаряния, но вече е било късно.

Доколко двамата родители са се грижели за невръстните си деца тепърва ще става ясно. Хората от село Шума обаче разказват, че те често са ги оставяли за дълго време сами.

жена: Децата са станали на въглен. Чух, че им направил кошарка, та като ги оставят сами да не излизат. Оставят ги сами, щото имат много работа с тия 20 крави.
Йорданка Андреева, кмет на с. Шума, община Годеч: Майката при тия малки деца би трябвало да си седи в къщи и да си гледа децата. А не да слиза в селото, да ги оставя сами. Виждате колко е далече селото. Не бива така.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 1000 находки откриха археолози край Мощанец
Над 1000 находки откриха археолози край Мощанец
Оставиха в ареста задържания за обира на банкомат в Сапарева баня
Оставиха в ареста задържания за обира на банкомат в Сапарева баня