НОВИНИ

Задържаната престъпна група на "Тракия" се е занимавала с наркоразпространение

Престъпната група, задържана на магистрала "Тракия" в събота вечерта, се е занимавала с наркоразпространение, убийства и контрабанда, обявиха на брифинг МВР и прокуратурата.

Александър Марков
от Александър Марков
11:52, 19.09.2017
Чете се за: 00:48 мин.
У нас

Задържани са 5 лица. Те са отговорни за убийството на таксиметров шофьор в "Надежда" през февруари тази година. Групата е отговорна и за контрабандата на 14 тона хашиш през 2012 г.

Уличените са спазвали всички правила на конспиративност и работата по тях е била доста трудна, обяви главният секретар на МВР Младен Маринов.

Двама от престъпната група са задържани за 72 часа, срещу останалите трима - има внесено искане за задържане под стража. Извършени са 25 претърсвания, при които са открити контрабандни цигари, сим карти, кокаин. Убитият таксиметров шофьор е бил част от групата, най-вероятно преценен като слабо звено и затова е бил ликвидиран, поясниха още разследващите.

Иван Гешев, ръководител на специализираната прокуратура: В резултат на действията по нашето досъдебно производство беше задържано огромно количество контрабандни цигари - един контейнери на пристанище Варна-Запад. Това е приблизително един ТИР с цигари. Проведени са над 25 обиска на лица, леки автомобили и адреси.
Младен Маринов - главен секретар на МВР: Групата наистина е изключително добре организирана. Убийството на Борислав показва,че те нямат спирка, когато има заплаха от изтичане на информация по отношение на членове на групата - да прилагат, да пристъпват включително и към убийство на тези лица. По време на дейността на групата е имало и други случаи, когато те са организирали силови действия спрямо членове на групата или контрагенти, когато са смятали, че има заплаха за дейността на групата.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Популистката партия Алтернатива за Германия е на път да влезе в Бундестага
​Популистката партия "Алтернатива за Германия" е на път да влезе в Бундестага
 Бойко Борисов се е срещнал с генералния прокурор на Русия Юрий Чайка
Бойко Борисов се е срещнал с генералния прокурор на Русия Юрий Чайка