НОВИНИ

19-годишен мъж от Провадия e задържан за убийството на Александра

Окръжният прокурор и директорът на МВР - Варна дадоха подробности за разследването на убийството на 13-годишната Александра от Провадия. Повдигнато е обвинение срещу 19-годишен мъж от същия град. Задържани са още бременната му съпруга и техен родственик. Най-вероятната причина за убийството е грабеж на златни накити на стойност 1000 лв.

bnt avatar logo
от Светлана Ганчева
12:27, 14.04.2016 (извънредно)
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

След извънредния брифинг на окръжния прокурор и директорът на МВР- Варна, стана ясно, че е повдигнато обвинение за убийството на 13-годишната срещу 19-годишен мъж от Провадия с инициали КДТ. Най-вероятно става въпрос за Красимир, който е роднина на семейството на убитата Александра. Тримата задържани са той, бременната му съпруга Ивелина и Ахмед Обретенов, родственик на Красимир. Семейството е било крайно бедно, живеело е в същия двор, в който и прабабата на Александра, която я е отглеждала.

Александра е била удушена, потвърдиха от полицията. В момента се правят изследвания дали е била изнасилена преди това. Според първоначалните данни от съдебно медицинската експертиза, момичето е било убито почти веднага, след като е било отвлечено. Така че дори да се потвърди искането за откуп, за който говореше бащата, то това е било за отвличане на вниманието.

Обвинението, повдигнато на 19-годишния мъж е за грабеж, придружен с убийство. Причина са станали накитите на девойката, които според лелята са били за близо 1000 лв. В момента се издирват самите накити. Полицията уточнява и участието на голямо количество други хора, свързани с убийството.

Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна
"Причина за смъртта на 13-годишната Александра е задушаване. Съдебните медици дават времеви период, който съвпада с изчезването на жертвата. Обект на престъплението е грабеж на златни накити. Проведоха се и се провеждат действия по събирането на всички тези накити и тогава ще можем да кажем на каква стойност са. Имаме доказателства, че престъплението е извършено там, където е открито тялото.

Делото в Провадия ще бъде за изключително тежко престъпление от битов характер.

Родителите на убитото 13-годишно момиче се прибраха от Германия в Провадия. Те искат справедливост за убийството на дъщеря си. Майката дори поиска смъртно наказание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Курорт в Кот дИвоар се възстановява след атентат
Курорт в Кот д'Ивоар се възстановява след атентат
Изложба на ексцентрично бельо в Лондон
Изложба на ексцентрично бельо в Лондон