НОВИНИ

Загасен е пожарът в близост до хипермаркет във Варна

Пожарът в района на хипермаркета във варненския квартал "Владислав Варненчик" е погасен, съобщиха от ОДМВР - Варна. Огънят се е разпрострял на площ около 40 декара, като е обхванал основно сухи треви и отпадъци. Предполагаемата причина за възникването е небрежност при боравене с открит огън. До момента е установено, че са нанесени следните материални щети -изгорели са две метални бараки, частично засегнати са три автомобила и автобус.

bnt avatar logo
от Агенция "Фокус"
17:30, 24.08.2019
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
загасен пожарът близост хипермаркет варна

Сигналът е подаден в 11,54 днес, а пожарът беше локализиран малко преди 14 ч. В гасенето участваха общо 9 автомобила на РД ПБЗН - Варна и над 30 пожарникари.

От община Варна на мястото бяха изпратени 2 водоноски, а в гасенето активно са е включили с подръчни средства и около 15 граждани.

Двама от гражданите, включили се в гасенето, са се оплакали от обгазяване, прегледани са и им е оказана медицинска помощ на място от екипите на "Спешна помощ", не се е наложило настаняване в болница.

Към момента на мястото на пожара все още дежурят два екипа огнеборци. Ръководството и служителите на РД ПБЗН благодарят на Община Варна и всички граждани, включили се в погасяването на огъня, за оказаното съдействие.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Русия тества балистични ракети от ядрени подводници
Русия тества балистични ракети от ядрени подводници
Във Франция се проведе протест срещу срещата на Г-7
Във Франция се проведе протест срещу срещата на Г-7