НОВИНИ

Загуби за партията на Меркел

Загуби за партията на Меркел и възход за крайната десница на вчерашните избори в три провинции в Германия.

загуби партията меркел
bnt avatar logo
от БНТ
17:23, 14.03.2016
Чете се за: 00:39 мин.
По света

Християндемократите са първи в източната Саксония -Анхалт, но популистите националисти от Алтернатива за Германия са втори само на пет процента зад тях. На запад в Райнланд-Пфалц и Баден -Вюртемберг христиандемократите се класират втори.

Победители са съответно социалдемократите и зелените, а Алтернатива за Германия отново бележи успех с трета позиция и така за първи път влиза в трите регионални парламента.

Въпреки призивите и от собствения й лагер, че резултатите са ясен знак за промяна в мигрантската политика, Меркел днес не заяви такива намерения. Тя подчерта нуждата от европейско решение и посочи, че затварянето на Балканския маршрут е от полза за Германия.

Ангела Меркел канцлер на Германия: Въпреки светлината и сенките трябва да кажем, че вчера беше труден ден за Християндемократическия съюз. Бежанската тема и политика бяха доминиращата тема и в очите на хората определяща за изборите, защото все още не е окончателно и задоволително решена. Ние постигнахме значителен напредък в решаването на проблема, но все още няма трайно решение. Убедена съм , и никой не оспорва, нужно ни е Европейско решение. То изисква време, броят на бежанците, пристигащи в Германия беше намален, също и на пристигащите в Гърция. Но, както казах, дългосрочно решение още няма.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Благоевградско село на бунт заради повишени данъци
Благоевградско село на бунт заради повишени данъци
Френски министри утре ще бъдат в Абиджан
Френски министри утре ще бъдат в Абиджан