НОВИНИ

Залагат повече пари за спорт в бюджета на столицата за 2016-а година

1,2 милиарда лева е проектобюджетът на Столичната община за 2016-а година. За първи път в него общинарите са заложили увеличаване на средствата за спорт. Повод за това е обявяването на София за Европейска столица на спорта през 2018-а година.

bnt avatar logo
от Владимир Христовски
17:50, 15.12.2015
Чете се за: 00:40 мин.
У нас

Основните приоритети, залегнали в проектобюджета на Столичната община за 2016-а година, са транспортът, транспортната инфраструктура, екологията, образованието. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при откриването на новата сграда на ОДЗ 161 „Ласка“ в квартал "Овча купел".

"Поставяме и един нов приоритет. Това е спортът, защото знаете, че София беше избрана за столица на спорта през 2018-а година. Тази година е първата, в която увеличаваме бюджета с една нова програма за развитие на детско-юношеския спорт", поясни кметът.

През 2016-а година са планирани средства и от Европейски програми в размер на 195 милиона лева. Основните обекти са строителството на третата линия на метрото, строителство на 6 нови сгради за детски градини и цялостна реконструкция на две сгради. Кметът на София посочи също, че по Оперативна програма „Региони в растеж“ ще бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност на 24 училища и детски градини.

Продължава и изпълнението на програмата за ремонт на улици и булеварди, като през следващата година са предвидени над 10 милиона лева повече за ремонти на вътрешноквартални улици. Йорданка Фандъкова е предложила и увеличаване бюджета за сигурност и разширяване програмата за видеонаблюдение, както и увеличаване броя на общинска полиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Общностният център помогна на 450 варненци
Общностният център помогна на 450 варненци
Ремонти в центъра на София
Ремонти в центъра на София