НОВИНИ

Протест в Пловдив срещу посещението у нас на министър-председателя на Турция

Протест срещу посещението у нас на министър-председателя на Турция Ахмет Давутоглу се състоя тази вечер в Пловдив. Шествието беше организирано от патриотичното гражданско движение „За единна България”.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев
17:44, 15.12.2015
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Двадесетина души участваха в шествието по Главната на града от площад Римски стадион до консулството на Турция в Пловдив. С български възрожденски и руски песни за Великата отечествена война те огласиха улиците. Според притестиращите посещението на Ахмет Давутоглу - министър-председател на Турция, у нас е ненавременно и провокативно.

"Тук сме за да изразим нашето абсолютно несъгласие с посещението на този неоосманист и неоислямист в България точно в този момент. Това е символ на поредното робство в което въвличат България", заяви Иван Иванов – организатор на протеста.

Символично бяха запалени и портретите на президента Ердоган и министър-председателя Давутоглу в знак на протест според протестиращите срещу опитите на управляващите в южната ни съседка за ислямизация на Европа. Полицията не позволи на групата да се доближи до турското консулство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земеделци против еднодневните трудови договори
Земеделци против еднодневните трудови договори
Работник от ВМЗ-Сопот е с опасност за живота след трудова злополука
Работник от ВМЗ-Сопот е с опасност за живота след трудова злополука