НОВИНИ

Заличиха грешно маркираните паркоместа на булевард "Витоша"

Заличиха грешно разчертаните паркоместа за хора с увреждания на булевард "Витоша", за които ви разказахме в новините на БНТ 2. Това стана броени дни след края на ремонта на столичния булевард, за чието изпълнение строителната фирма беше глобена с 336 000 лв.

Тереза Ставрева
от Тереза Ставрева
20:20, 05.09.2016
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Черна боя върху нарисувания на асфалта инвалиден стол. Така фирмата изпълнител на ремонта е изпълнила предписанието на Столичната община да премахне поставените до велоалеята паркоместа, които се оказаха неизползваеми за хората, тъй като няма вариант инвалиден стол да премине през изкуствената преграда преди тротоара.

Теди Велинова
"Доколкото виждаме тук, в момента минава и велоалея. Не мога изобщо да разбера каква им е била идеята."

И въпреки че абсурдно поставените паркоместа за хора с увреждания са заличени, все пак някои от по-наблюдателните шофьори могат да се объркат. Много от хората, натъкнали се на интересното явление обаче, си зададоха един въпрос: "Защо вместо да се премахва рисунъкът, не бъдат демонтирани преградите?"

Младен Петров:
"Това се демонтира лесно, можеха тях да ги демонтират, а не да махат паркоместата. На два болта е все пак. Трябва да се мисли, преди да се прави, а не да се реагира след това."

А равносметката е ясна. 4 места за паркиране на хора с увреждания на булевард "Витоша" в района на Търговско-банковата гимназия. Толкова остават, след като две от тях бяха премахнати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кошмарно пътуване в автобус от Лом за София
Кошмарно пътуване в автобус от Лом за София
Двуместен самолет се разби край Долна баня
Двуместен самолет се разби край Долна баня