НОВИНИ

Утре е стартът на маратон „Екиден София 2016“

Утре започва софийският щафетен маратон „Екиден София“ 2016. Старта на събитието ще бъде даден в 9 часа сутринта пред Националният стадион „Васил Левски“. Участниците ще бягат в посока НДК. Заради събитието ще бъдат затворени двете платна на булевард „Евлоги и Христо Георгиеви“ и части от булевардите „Фритьоф Нансен“ и „Черни Връх“.

Цветелина Борисова
от Цветелина Борисова
19:00, 05.09.2016
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

Всеки отбор ще пробяга разстоянието от 42 километра с 6 участника. В маратона ще има 5 обиколки на трасето, като последната 6-а обиколка ще бъде в Борисовата градина. Според организаторите интересът към събитието се увеличава. До момента са регистрирани 54 отбора, като регистрацията ще продължи и утре от 07:00 до 08:30 часа сутринта.

Даниел Дуков, директор на състезанието
"Нашият маратон има символика, това е щафетният маратон или щафетата символично прави Съединението и ние го правим по случай 130 годишнината от Съединението на България."

Към състезанието са проявили интерес и отбори от Македония, Сърбия и Гърция, но за съжаление, няма вземат участие защото датата 6-и септември тази година се пада през работната седмица. Сред състезателите обаче се е регистрирал отбор от Япония, а патрон на събитието е японският посланик.

Даниел Дуков, директор на състезанието
"Екиден - това е японско наименование на щафета. Или тя е съставена от две срички - "еки-ден". "Еки" означава пост, а "ден" означава предавам. Това означава щафета."

Организаторите очакват утре над 350 участници да застанат на старт линията. Сред тях има и известни имена от света на спорта като Евгения Раданова, Павлина Филипова, Милен Радуканов, Цветелина Кирилова, Даниела Йорданова, Йово Николов и много други.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Малък процент от мигрантите  в ЕС са разпределени, сочат данни на ЕК
Малък процент от мигрантите в ЕС са разпределени, сочат данни на ЕК
Жител на Ню Йорк реже селфи стикове на туристи
Жител на Ню Йорк реже селфи стикове на туристи