НОВИНИ

Русенка тренира в „Байерн Мюнхен"

13-годишна русенка от женската школа на „Дунав“ тренира в „Байерн Мюнхен". Росица Тачкова се завърна от двуседмичен лагер в немския град. Тя е сред първите момичета, които започнаха тренировки миналото лято, когато в Русе беше възроден женският футбол.

bnt avatar logo
от Ива Колева
13:20, 05.09.2016
9302
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Роси тренира футбол едва от 1 година. Тя е централен защитник и за това кратко време успява да стане капитан на отбора на „Дунав“ на момичетата до 15 години. Баварският колос „Байерн Мюнхен" организира кастинг, който Росица печели и заминава на двуседмичен лагер в немския град.

Росица Тачкова
„Наистина бяха добри. Научих много работи – тактически. Беше много хубаво. И градът също, и хората.”

Въпреки че я канят да остане, Росица избира да се върне в родния си град. Споделя, че най-важен е отборът. Треньорът ѝ Огнян Цветанов я подкрепя и се гордее с успеха.

Огнян Цветанов - треньор
„Отличава се със своето раздаване на терена, с волята, която има, и със старанието, което влага в тренировките. Чест е за мен, че моя представителка има в такъв голям отбор от световна класа.”

Роси е отличничка не само на терена, но и в училище. Категорична е, че ще продължи да тренира футбол, но няма да изостави и ученето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десетки ранени при рухване на сграда в Тел Авив
Десетки ранени при рухване на сграда в Тел Авив
Путин още не е решил дали ще се кандидатира на следващите президентски избори
Путин още не е решил дали ще се кандидатира на следващите президентски избори