НОВИНИ

Започна ремонт на Асеновградско шосе

Ремонт на източното платно на Асеновградско шосе в частта на общините Пловдив и Родопи започна днес. Преасфалтирани ще бъдат над 20 хиляди квадратни метра пътна настилка. От утре за движение се затваря и северното платно на булевард „Мария Луиза“ в Пловдив, което също ще претърпи основен ремонт.

bnt avatar logo
от Антоанета Чакандракова
20:23, 14.06.2016
Чете се за: 00:27 мин.
У нас

До 20 дни изцяло преасфалтирана ще бъде отсечката на Асеновградско шосе преди границата на Пловдив с община Родопи. По време на ремонта движението ще се осъществява двупосочно.

Иван Тотев – кмет на Пловдив: "По този начин още един от входовете на Пловдив ще бъде в едно европейско състояние и ще можем да се фокусираме на другите входно-изходни артерии."

Друг ремонт - на булевард „Мария Луиза“ в частта от църквата „Света Петка“ до булевард „Източен“ започва от утре. Първоначално затворено за движение ще бъде северното платно.

Иван Тотев – кмет на Пловдив: "Ще имаме организация на движението за „Мария Луиза“, която няма да позволява двулентово движение. Ще го пренасочим през „Шести септември“ движението."

Ремонтът ще промени и маршрута на автобусите от градския транспорт. Линиите 10, 66 и 93 ще преминават по улица „Петко Д. Петков“. Ремонтът на платното трябва да приключи до 20 дни.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Зам.-министър на транспорта подаде оставка след обвинение на прокуратурата
Зам.-министър на транспорта подаде оставка след обвинение на прокуратурата
Сърничка беше спасена от бракониери в Ловешкия зоопарк
Сърничка беше спасена от бракониери в Ловешкия зоопарк