НОВИНИ

Раздадоха наградите „Оскар“ (СНИМКИ)

На церемония в САЩ бяха раздадени наградите "Оскар". Големият победител е филмът "Формата на водата" с четири награди. Церемонията беше белязана и от силни послания. "Формата на водата" на мексиканския режисьор Гийермо дел Торо спечели четири отличия на 90-ата церемония за наградите "Оскар" - за най-добър филм, най-добър режисьор, както и за сценография и оригинална музика.

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
07:08, 05.03.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:52 мин.
Още
Гийермо дел Торо: Посвещавам наградата на всички млади творци, които ни показват как се правят нещата.

Франсис Макдорманд е най-добра актриса тази година за участието си в "Три билборда извън града". Нейната реч бе една от най-емоционалните.

Франсис Макдорманд: Нека всички жени, номинирани във всяка категория, да се изправят сега заедно с мен - актрисите - Мерил, ако ти го направиш, всеки ще може, хайде - режисьори, продуценти, сценаристи, композитори, дизайнери... Огледайте се, дами и господа! Защото всички ние имаме истории, които да разкажем и проекти, които трябва да финансираме.
;

Гари Олдман победи при мъжете за превъплъщението си в британския министър-председател Уинстън Чърчил във филма „Най-мрачният час“.

Гари Олдман: Бих искал да поздравя сър Уинстън Чърчил, който бе чудесна компания в това невероятно приключение.
;

Водещият на 90-ата церемония за връчване на наградите Оскар Джими Кимъл откри шоуто с шега.Той препоръча тази година всеки, който си чуе името, да не бърза да става, а да изчака няколко минути. Така той иронизира гафа от миналата година, когато бе сбъркано името на филма победител.

;

В речта си Кимъл обърна специално внимание на скандала за сексуални посегателства, свързан с продуцента Харви Уайнстийн. Водещият припомни, че така са се родили две движения "#MeToo" и "Time's Up" .

Този път нямаше призиви за черни облекла на церемонията. Някои от дамите бяха избрали сини, лилави, червени или бели рокли, украсени с кристали и пайети.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дясноцентристката коалиция печели изборите в Италия
Дясноцентристката коалиция печели изборите в Италия
Първи резултати от екзит пол след изборите в Италия
Първи резултати от екзит пол след изборите в Италия