НОВИНИ

Започна възстановяване на разрушената от порой улица в Дупница

Започна възстановяването на щетите в Дупница, нанесени от поройните дъждове през последните дни. Техника на общината и ВиК дружеството днес разчистваше от насипаната пръст най-силно пострадалия участък от улица “Родопи”, а възстановяването на стълбите, които се разцепиха от свлачището, ще започне през следващите дни.

bnt avatar logo
от Станислава Христова
16:34, 18.06.2018
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Ден след големия порой, който отнесе стълбите в един от кварталите на Дупница, хората все още не могат да се отърсят от шока, който са преживели.

От водоснабдителното дружество, извършило подмяната на тръбите в участъка, казаха че са си свършили работата качествено.

Илия Илиев, управител на ВиК Дупница: Приключи преди около месец, като бяха подменени около 340 м водопровод. Всичко беше направено за асфалтиране, за бетониране участъка където са стълбите, но пороя ни изпревари и така.

Заради отнесения участък от улицата и огромната пропаст, която се е отворила по средата на стълбището, комисия от общината е направила оглед на къщите в съседство.

Крум Милев, заместник-кмет на община Дупница: Бяха специалисти на място, за да видят как стоят нещата. И от двете страни на стълбището къщите имат изградени добри подпорни стени, но в КСС-то което правят, сме казали на инженерния отдел да предвидят още по една стена от двете страни, за да стане по-здраво стълбището.

От общината в града обещават помощ на всички семейства, чиито домове са пострадали от дъжда.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словакия
Президентът Румен Радев ще бъде на официално посещение в Словакия
Д-р Любомир Чипилски е новият временен директор на Медицински одит
Д-р Любомир Чипилски е новият временен директор на "Медицински одит"