НОВИНИ

Започва фестивалът "Опера на Върховете" 2019 в Белоградчик

Тази вечер Белоградчишките скали ще станат декор на едни от най-зрелищните спектакли на Софийската опера и балет с началото на фестивала "Опера на Върховете", съобщава БНР. Началото е в 20 ч с балета "Кармина Бурана", по музика на Карл Орф.

започва фестивалът опера върховете 2019 белоградчик
bnt avatar logo
от БНТ
18:04, 20.07.2019
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Неделята е запазена за балета „Дамата с камелиите“ с музиката на Верди и Сергей Онсоф. На 26, 27 и 28 юли следват „Трубадур“ от Верди, „Кармен“ от Бизе и „Турандот“ от Пучини.

В четири поредни дни (от 1 до 4 август) Операта ще представи най-касовото си заглавие – мюзикълът „Мама миа!“, който за първи път ще се играе на открито.

Музикалното събитие ще продължи до 4 август, а програмата включва необичайни сценични решения и замисъл на авторска интерпретация сред Белоградчишките скали, под открито небе. При дъждове в Белоградчик, спектаклите се преместват в спортната зала на града.

Акад. Пламен Карталов, директор на Софийската опера и балет: Знае се, че когато публиката отиде на "Опера на върховете" ще види необичайни сценични решения, нов замисъл на режисьорската интерпретация, точно родена сред магичната красота на Белоградчишките скали.

В пещерата Магурата от 26 юли до 4 август ще се играе „пещерна фестивална импресия в три части“ със заглавие „Богове, великани, джуджета, валкюри“. Спектакълът-пърформанс трае два часа и половина – първата част е на входа на пещерата, втората се провежда вътре в залите на природното образувание, а третата закрива спектакъла с „Ездата на валкюрите“ от Вагнер.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черно море разби ЦСКА на "Армията"
Черно море разби ЦСКА на "Армията"
Многохиляден протест на опозицията в Москва
Многохиляден протест на опозицията в Москва