Започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет

Започва кандидатстудентската кампания в Софийския университет "Св. Климент Охридски" за учебната 2016/2017 година, съобщи пресцентърът на висшето училище.

от Източник: БТА
08:38, 22.02.2016
Чете се за: 00:36 мин.
Още
започва кандидатстудентската кампания софийския университет

Приемът на заявления за явяване на изпити за първата и втората кандидатстудентска сесия започва от днес. Крайният срок е 11 март за първата кандидатстудентска сесия и 20 май - за втората сесия. Кандидат-студентите могат да подадат заявления онлайн в страницата на Софийския университет на адреса: https://online.uni-sofia.bg, на място в Ректората на СУ или в бюрата на фирмите в страната. Таксата за явяване на изпит е 30 лева.

Първата изпитна сесия ще е в неделните дни в периода 20 март - 17 април, а втората - в съботно-неделните дни от 29 май до 26 юни.
За трета поредна година в Стопанския факултет на СУ като условие за кандидатстване за специалностите "Икономика и финанси" и "Стопанско управление" се приемат международнопризнати сертификати за ниво на езика "В2" според Общата европейска референтна рамка за езици за владеене на английски, френски и немски език. С международнопризнати сертификати за владеене на английски се приемат студенти и в специалността "Хебраистика".

Седем от общо 104-те специалности в СУ не използват оценките от матурите вместо изпит. Това са регулираните специалности "Право", "Медицина" и "Фармация", "Международни отношения" и трите специалности във Факултета по журналистика и масова комуникация - "Журналистика", "Връзки с обществеността" и "Книгоиздаване".

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Умберто Еко – истински интелектуалец и приятел на България
Умберто Еко – истински интелектуалец и приятел на България
Световният мобилен конгрес започна в Барселона
Световният мобилен конгрес започна в Барселона