НОВИНИ

​Започва кръводарителската акция "Най-ценната капка спасява живот"

Всеки ден повече от 500 деца, родилки, тежко болни пациенти и пострадали се нуждаят от нашата съпричастност, за да бъде спасен животът им. Броят на кръводарителите у нас постоянно намалява, кръвта е недостатъчна и с нея масово се търгува.

bnt avatar logo
от БНТ
08:32, 21.11.2018
Чете се за: 00:30 мин.
Още

За трета поредна година посолството на Словашката република в България, Българския Червен кръст и Националният център по трансфузионна хематология провеждат кръводарителска акция в Деня на християнското семейство под мотото "Най-ценната капка спасява живот". Кампанията започва в 9:30 часа и ще продължи до 13:00 часа в сградата на чуждестранната мисия.

Гости в студиото на Сутрешния блок бяха д-р Надежда Тодоровска - заместник-генерален директор на БЧК, и д-р Николай Николов от Националния център по трансфузионна хематология.

д-р Надежда Тодоровска: Статистика показва, че за последните две години кръводарителите са намалели между 2 000 и 4 000 души. Това може да се дължи на демографската ситуация в страната, но може би причината е и че не сме достатъчно активни, каза д-р Тодоровска.
д-р Николай Николов: На човек трябва отвътре да му идва да даде нещо от себе си, за да помогне на някого. Не да го прави користно. Мисля, че това е по-добрата посока, в която трябва да се работи, добави д-р Николов.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Орлин Горанов представя автобиографичната си книга Да започнем отначало
​Орлин Горанов представя автобиографичната си книга "Да започнем отначало"
БЛС може да не подкрепи бюджета на НЗОК заради лошо разпределение на средства
БЛС може да не подкрепи бюджета на НЗОК заради лошо разпределение на средства