Започва плащането на местните данъци в София за 2019 г.

Местните данъци и такси в София вече могат да се внасят, съобщиха от дирекция „Общински приходи" на Столична община. Срокът за плащане с 5% отстъпка на данък сгради и данък МПС е 30 април, при условие, че цялата дължима сума се внесе наведнъж.

от БНТ
10:52, 05.02.2019
Чете се за: 00:46 мин.
У нас
започва плащането местните данъци софия 2019

До края на април е крайният срок и за първата вноска на такса битови отпадъци.

При плащане на данъците на части, сроковете за внасяне на вноските са за:

Данък недвижими имоти и данък МПС: 1 юли за първата вноска и 31 октомври за втората.

Такса битови отпадъци: 30 април, 1 юли, 30 септември и 2 декември.

Плащането може да се извършва във всеки от 22-та данъчни отдела на Столична община, независимо от адреса на имота или на задълженото лице. Всички каси разполагат и с ПОС устройства за плащане с дебитни или кредитни карти, съобщават от общината.

Възможно плащането да се извърши и по банков пък или през интернет страницата на Столична община на адрес: https://szp.sofia.bg/OnlineReportWSClient/pages/lo...

През тази година по-висок данък сгради ще има само за недвижими имоти в парк Витоша и в курортните зони Банкя и Панчарево, които не са основни жилища за собствениците. Изменението беше въведено с промени в Закона за местните данъци и такси, гласувани от парламента.

Гражданите, отказали се от известия на хартиен носител и са предоставили електронен адрес, ще получат информация за местните си данъци и такси на електронната си поща след същата дата. Справки могат да се правят и през интернет страницата на СО, ако собственикът има ПИН код, издаден от СО или ПИК от НАП.

190 000 са данъчните партиди в Столична община, за които ще бъдат изпратени съобщения за дължимите данъци и такси след 20 февруари 2019 г.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Земетресения разтърсиха Гърция и Турция
Земетресения разтърсиха Гърция и Турция
Спецакция в Бургас, шестима души са арестувани
Спецакция в Бургас, шестима души са арестувани