НОВИНИ

Започва ремонт на градския стадион в Русе

Започна подготовката за ремонта на Градския стадион на Русе. Миналата седмица беше избрана фирмата изпълнител, която да положи новата тревна настилка и да изгради осветлението. Ремонтът трябва да приключи в рамките на два месеца и Дунав отново да играе домакинските си срещи в Русе, а не в Разград.

bnt avatar logo
от Д. Василева, П. Тонева
18:50, 11.10.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Близо 1 милион лева, отпуснати от Министерството на младежта и спората, ще бъдат инвестирани в обновяването на Градския стадион на Русе, за да получи лиценз за Първа лига. След няколко месечно забавяне строителната фирма вече е избрана и всеки момент трябва да започне ремонтът.

Веселин Богданов - директор на „Спортни имоти”
„Теренът не е ремонтиран през близките 40 години. На терена ще му бъде монтиран дренаж, поливна система, да се надяваме да останат средства и за отоплителна система, заземяване с подходящ вид за нашите климатични условия трева.”

Модернизирането предвижда и изграждане на електрическо осветление – за осветяване на футболното поле ще се монтират стоманени мачти с височина 32 м., като на всяка от тях трябва да бъдат поставени по 46 прожектора. Община Русе също е вложила пари за ремонт - обновени са съблекалните, съдийската стая, изградени са тоалетните. Секторът за гости също е укрепен, като мерките за сигурност са съгласувани с представители на полицията. В момента се обновяват и кабинките за продажба на билети. В бюджета за следващата година са заложени още близо 400 хиляди лева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Руското правителство вдигна ембаргото за внос от Турция
​Руското правителство вдигна ембаргото за внос от Турция
Нови форми за онлайн търговия създават правни проблеми
Нови форми за онлайн търговия създават правни проблеми