НОВИНИ

Започва рок фестът в Шкорпиловци

Йорн Ланде е голямата звезда на първия рок фестивал в Шкорпиловци. От 25 до 30 юни всяка вечер на Северния плаж концерти ще изнесат български и чужди групи. Входът за всички вечери е свободен.

bnt avatar logo
от Мартин Николов
11:45, 25.06.2016
Чете се за: 00:53 мин.
У нас

Един от най-добрите съвременни рок гласове Йорн Ланде винаги се връща в България с добри чувства. С усмивка си спомня предишните си концерти и дотолкова харесва страната, че вече поддържа и приятелства.

Йорн Ланде, музикант: "Бил съм в България през зимата и през лятото. Почивал съм в страхотни курорти, разположени на Черно море. Виждал съм много красиви места. Гостуванията ми се превръщат в традиция. Много мои приятели също обикнаха страната и постоянно се връщат тук. Хората са страхотни".

Йорн Ланде ще открие рок феста заедно с „Кикимора" на Николо Коцев. А сетът ще изобилства от композиции, издържали теста на времето, които днес наричаме класически. Песни на групи, които са провокирали норвежецът да започне да се занимава с музика.

Йорн Ланде, музикант: "Много музиканти днес творят в стила от 60-те и 70-те. Но това в никакъв случай не прави нещата им автентични, а по-скоро ги вкарва в графата полуфабрикати. Не става само с желание. Днес на новите банди им липсва душа".
;

Други, продължава Йорн Ланде, го правят основно заради бизнеса и за да са политически коректни.

Йорн Ланде, музикант: "Живеем във времена, в които липсват личностите. Всички са дистанцирани. Хората крият чувствата са, студени са много повече от преди. През 70-те светът също имаше недостатъци. Днес обаче заради политиците положението е още по-мрачно".

И все пак надежда не липсва, категоричен е норвежкия вокалист. Необходима е малко воля. А рок музиката според Йорн Ланде може да се използва за катализатор. Така промяната към по-добро бързо, бързо ще бъде факт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Без павилиони в центъра на Варна
Без павилиони в центъра на Варна
Външните министри от шестте основателки на ЕС се събраха в Берлин
Външните министри от шестте основателки на ЕС се събраха в Берлин