НОВИНИ

Сбогувахме се с актрисата Надя Тодорова

Съграждани на Надя Тодорова отдадоха последна почит на голямата актриса в Асеновград. Близките на обичаната от поколения българи изпълниха изконното ѝ желание да завърши земния си път в родния град и пренесоха тленните ѝ останки от Прага. В последните пет години актрисата живя в чешката столица при дъщеря си. В Асеновград основаха инициативен комитет за изграждането на паметник на Надя Тодорова близо до монумента на художника Иван Кирков - нейн голям приятел. Театралната общност бе представена единствено от актьора Стефан Попов.

bnt avatar logo
от БНТ
19:19, 24.06.2016
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
Ангел Бончев, журналист: "Ще се обединим в това да изградим един паметник. За да се знае, че в Асеновград е имало една велика личност, не само актриса, а и човек".
Д-р Емил Караиванов, кмет на Асеновград: "До края на годината ще стане ясно какво ще се случи за запазване на паметта. Засега нека тя да остане в сърцата ни като нашата леля Надя".
Стефан Попов, актьор: "Калин Сърменов току-що ми се обади, че не е успял да пристигне в България. Да не говорим за факторите, които би трябвало да присъстват при този голям талант. Но в никакъв случай не може да прозвучи като обвинение. Всеки вероятно скърби по свой собствен начин".
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кой вдига знамето на Иво Джима?
Кой вдига знамето на Иво Джима?
Германия очаква отлив на инвестиции от Острова
Германия очаква отлив на инвестиции от Острова