НОВИНИ

Започва съдебният процес по "войната на териерите"

В австралийския град Голд Коуст днес започва същинската част от съдебния процес срещу холивудската звезда Амбър Хърд, съпругата на актьора Джони Деп. Тя е обвинена, че заедно с известния си съпруг през май миналата година е внесла на територията на страната две кучета от породата „Йоркширски териер", без да уведоми ветеринарните власти.

Георги Петров
от Георги Петров
09:29, 18.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
Още

Амбър Хърд се признава за виновна във фалшифицирането на карантинните документи, с които миналата година в Австралия бяха внесени кучетата. Случаят бе наречен „войната на териерите". Две обвинения за нелегалното внасяне на животните отпаднаха още миналия май, но Хърд прие трето обвинение за подготвяне на документи с невярно съдържание за домашните си любимци.

Джони Деп от неделя е заедно със съпругата си на частно посещение в Австралия и засега избягва срещи с журналисти. Нарушението на Хърд - незаконен внос на животни в Австралия и подправяне на документи за преминаване на границата от любимите ѝ кучета може да доведе до глоба в размер на 100 хиляди австралийски долара или затвор до 10 години.

;

Австралия има много строги правила и регулации по отношение на влизането на животни в страната, за да може да се предпази от разпространяването на зарази. Влизането на животно на територията на острова обикновено изисква специално разрешение и поне 10 дни карантинен период. Актрисата твърди, че нито тя, нито мъжът ѝ са крили кучетата и са били убедени, че служителите на летището са оформили всички документи, включително и тези за внасянето им.

Очаква се, че процесът да продължи 4 дни. В петък Хърд става на 30 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Секнаха паричните потоци на Ислямска държава
Секнаха паричните потоци на "Ислямска държава"
Презентация Под небето на Родопите по повод 35 години обсерватория в Рожен
Презентация "Под небето на Родопите" по повод 35 години обсерватория в Рожен