НОВИНИ

​Заради заболяване на подсъдим съдът за пореден път отложи делото за КТБ

Заради заболяване на подсъдим Специализираният съд за пореден път отложи делото за източването на над 2 и половина милиарда лева от КТБ.

bnt avatar logo
от Пенка Ангелова
18:30, 14.02.2018 (извънредно)
Чете се за: 00:40 мин.
У нас
​заради заболяване подсъдим съдът пореден път отложи делото ктб

Един от изпълнителните директори на банката Георги Христов за втори път не се явява. Съдията го глоби 1000 лева и назначи експертиза за здравословното му състояние. В началото на заседанието съдът съобщи, че относно мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев са изпълнени всички процедури, които досега блокираха делото.

От Сърбия е върнат отговор, че е редовно призован и му е връчен обвинителния акт. Василев се е подписал, че е получил материалите, но е посочил, че не може да се яви заради висящото производство за екстрадиция. Адвокатите му не изключиха възможността да поискат делото да бъде спряно до окончателното произнасяне на съда в Белград.

Христо Ботев - адвокат на Цветан Василев: Този процес отдавна трябваше да бъде спрян поради отсъствието на основния обвиняем. Как може той да отсъства, даже не му дават възможност да даде обяснение по случая, и делото да си върви?
Иван Гешев - прокурор по делото, ръководител на Специализираната прокуратура: Г-н Цветан Василев, е ясно вече на всички български граждани, които са поне на средно ниво на интелигентност, че се укрива, и се укрива от европейското правосъдие. Г-н Цветан Василев не иска да се яви пред българския съд. Това е негова защитна позиция, на която има право. Той е в екстрадиция, защото не желае да дойде в България, не желае да дойде в ЕС.



Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румен Порожанов присъства на традиционно зарязване на лозята в Белоградец
Румен Порожанов присъства на традиционно зарязване на лозята в Белоградец
Ученици протестираха срещу намаления прием в Математическата гимназия в Русе
Ученици протестираха срещу намаления прием в Математическата гимназия в Русе