НОВИНИ

Защо издирваният от 5 години рали състезател Николай Георгиев не е задържан?

Окръжната прокуратура във Варна проверява защо издирваният от 5 години рали състезател Николай Георгиев не е задържан. Той има ефективна присъда за документна измама и е обявен за международно издирване. Вчера той сам се предаде в полицията, след като в неделя по време на рали в Шумен се вряза в публиката и рани 4-ма зрители.

bnt avatar logo
от Здравка Русева
20:55, 18.04.2018
Чете се за: 00:55 мин.
У нас

Организаторите на ралито край Шумен дори не подозират кой се крие под номер 12.

Димитър Георгиев, директор на състезанието по планинско изкачване "Мемориал Валерий Великов" - Шумен: При административния преглед се проверява книжка шофьорска, лиценз на пилота, медицинско. Група, клас, такса платена, заявка, ценз на пилота. Номер 12 е Николай Георгиев, ето човека книжка си има, всичко си има, лиценз има.

Ако инцидентът не се беше случил, издирваният от години Георгиев нямаше да излезе на светло. Сега разследването трябва да установи дали предприетите действия на службите длъжни да го издирят са били правилни, адекватни и навременни.

45-годишният Николай Георгиев е бил признат за виновен за документна измама в особено големи размери от Варненския окръжен съд . През септември 1999 г. чрез използване на фалшиви документи той изтеглил без правно основание близо 80 000 щатски долара, собственост на друг човек. Ефективната присъда на Георгиев влиза в сила през 2013 г. Така и не влязъл в затвора, тъй като органите на реда не успели да го открият.

Владимир Чавдаров, окръжен прокурор на Варна: Варненската окръжна прокуратура е предприела всички законови действия като първоначално е бил обявен за местно, след това за общодържавно. При получаване на сведения, че същият е в чужбина за лицето е била издадена европейска заповед за арест.

През 2008 г. Георгиев е бил засечен от Интерпол в Испания във връзка с трафик на наркотици. Там той се е представял под друго име. А преди това в Англия пак по сведения на Интерпол извършвал измами. Докато е издирван Николай Георгиев участвал неведнъж в рали състезания.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
След футболното дерби Левски - ЦСКА: Двама полицаи са ранени от бомбичка
След футболното дерби Левски - ЦСКА: Двама полицаи са ранени от бомбичка
​Българският патриарх Неофит е приет в болница
​Българският патриарх Неофит е приет в болница