НОВИНИ

Засилен контрол по пътищата в почивните дни

Пътна полиция започва засилен контрол по пътищата. До сряда ще има непрекъснати денонощни проверки за употреба на алкохол и управление от неправоспособни водачи. Какви проверки ще се извършват от КАТ в почивните дни вижте в прякото включване на комисар Тенчо Тенев - началник на Отдел „Пътна полиция" към СДВР.

bnt avatar logo
от БНТ
19:28, 02.09.2016 (обновена)
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Километрична опашка на автомагистрала Тракия, срив в системата на КАТ и интензивно движение към граничните пунктове. Така започна серията от 4 почивни дни.

Заради проблема в системата за регистрите на контролно-пропускателните пунктове огромни задръствания имаше на Дунав мост.

Тежка катастрофа затвори магистрала "Тракия" за няколко часа. Удариха се ТИР и цистерна. Инцидентът стана преди тунела на 30-ти километър и предизвика километри задръстване в посока Пловдив.

Сблъсъкът е предизвикал изтичане на нафта от цистерната. В следобедните часове участъкът беше опесъчен, а от МВР осигуриха обходен маршрут - през Вакарел. Преминаващите оттам автомобили обаче попаднаха в нова километрична опашка. Лошото състояние на пътната настилка допълнително затрудни придвижването и изнерви шофьорите. По думите им, организацията за пореден път не е била адекватна, а участъкът след Вакарел в посока Ихтиман, е напълно негоден за всякакви превозни средства.

Към този час най-натоварено е по магистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и по път Е-79 за Кулата и Гърция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Най-натовареният граничен пункт отново е Кулата
Най-натовареният граничен пункт отново е "Кулата"
Промени в движението заради събарянето на кино Сердика
Промени в движението заради събарянето на кино "Сердика"