НОВИНИ

Засилен трафик на Дунав мост, стотици румънци ще празнуват у нас

Засилен трафик и през граничния пункт "Дунав мост" в Русе. Стотици румънци прекосиха границата, за да посрещнат 2017-та година у нас. Опашки нямаше, а автомобилите преминаваха сравнително бързо през документната проверка.

bnt avatar logo
от Галя Пенчева
17:46, 30.12.2016
Чете се за: 00:41 мин.
У нас

Още от сутринта на граничния пункт „Дунав мост" се забелязваше по-засилен трафик, а към обяд той се увеличи още. Обичайно в страната влизат по 350 леки коли на ден, но на празниците броят им е почти двойно по-голям. За да не се образуват тапи или опашки, от Граничната полиция обработваха документите им по-бързо на двете гишета.

Мариус Джордже от Гюргево разказа, че идва в Русе, за да си напазарува за празниците, храна или дрехи и в следобедните часове ще се прибере у дома. Други обаче ще останат в страната ни по-дълго. Роксана Николеску от Букурещ ще посрещне новата година със семейството си в Балчик.

Роксана Николеску
„Идваме в Балчик за трети път тази година. Очакваме най-доброто, харесваме много Балчик, българската храна и хората."

Богдан Адриан също ще бъде на празниците в България. Според него не се усеща на границата и по пътищата да има засилен трафик. Избрал да тръгне за България днес сутринта, за да не попада във вечерните задръствания, на път към Банско.

Богдан Адриан
„На почивка отиваме в Банско. Очакваме чудесна ваканция, не само храната в новогодишното меню, но и забавлението."

За разлика от граничния пункт, на автогарата и гарата в Русе не се забелязваше особено оживление. Там повече пътници ще има в последния от празничните дни, понеделник.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Как се прави истинска сурвачка за Васильовден
Как се прави истинска сурвачка за Васильовден
Празнично тържество за децата от Хитрино
Празнично тържество за децата от Хитрино