НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност заради футболния мач България - Англия

Напрежение преди футболния мач между България и Англия. Полицията предприема усилени мерки заради присъствието в София на 4000 британски фенове. Срещата е съпроводена с надежди за успех, въпреки серията от 10 мача, в които националният ни отбор не е побеждавал.

bnt avatar logo
от БНТ
18:23, 14.10.2019
Чете се за: 01:12 мин.
У нас

В момента СДВР провежда специална пресконференция, в която ще каже какви ще са мерките преди този мач. Не е нужно да си футболен запалянко, за да разбереш, че в София предстои да се случи нещо, защото почти на всяко по-оживено място се чува английска реч. Близо 4 000 гости от Англия чакат този мач у нас. При всички тях има полицейско присъствие. Мерките ще важат както при всеки друг мач. Частни охранителни фирми ще следят за реда и за това дали ще има расистки изказвания. Няма да се допускат хора, които носят опасни вещи и предмети, в това число влизат чадъри и парфюми. Няма да се допускат и хора, които са във видимо нетрезво състояние.

От вчера до днес в Спешна помощ вече има три подадени сигнала за английски граждани, които са имали нужда от лекарска помощ. Единият от тях е бил откаран в Пирогов, където отказал да остане в болницата, държал се грубо и буйствал. Дошла полиция и го отвела, по пътя към районното управление той починал. По наша информация бил пиян и под въздействието на наркотици.

Сънародниците му, събрали се по обяд в столичен бар на по бира, не знаеха за този случай. Чакат мача с нетърпение и казват колко много харесват страната ни. Най-много обаче искали да видят едно нещо в нея - как Англия печели.

За довечера прогнозите им са категорични: "Никога не сте били Англия, така че не вярвам и днес да се случи".

За да не се случат и инциденти между българи и англичани, полицията обикаля града от снощи. В един от баровете вече е имало сблъсък. Според жандармерията - огромен, според - английските фенове "сблъсък" е силно казано.

На самия стадион също са предвидени извънредни мерки. Заради обидите, които някои български фенове си позволиха срещу играчите в мача България - Косово, УЕФА нареди 5000 места от стадиона да бъдат затворени.

А тази вечер в мача сред публиката ще има тайни агенти, които ще следят дали и този път ще има някакви обиди.

По непотвърдена информация, вече има задържани английски фенове, които са били във видимо нетрезво състояние и са създавали проблеми.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Брекзит - един от акцентите в тронната реч на Елизабет II
Брекзит - един от акцентите в тронната реч на Елизабет II
Външните министри от ЕС призоваха да се спрат доставките на оръжие към Турция
Външните министри от ЕС призоваха да се спрат доставките на оръжие към Турция