НОВИНИ

Засилени мерки за сигурност на Централната жп гара в Пловдив

Проверява се за изоставени багажи и съмнителни хора. Пътниците заявиха, че се чувстват сигурни, но искат охраната на стратегически места да бъде повече.Засилено полицейско присъствие има и на местата, където се събират повече хора - около търговските вериги и болниците.

bnt avatar logo
от БНТ
19:11, 23.03.2016
Чете се за: 00:35 мин.
У нас

Служителите на реда са инструктирани как да реагират при бомбена заплаха. Полицейски патрулки обикалят училища и детски градини. Охранителите не допускат външни хора и трябва да сигнализират, ако забележат подозрителни лица.

От вчера по заповед на вътрешния министър е са въведени по-строги проверки 100-процентов граничен контрол на всички преминаващи през сухопътните гранични пунктове не сема по външните граници на съюза у, но и за вътрешноевропейските.

От Гранична полиция проверяват документите на всички пътници в автомобилите, които влизат или излизат от страната. Данните от тях се сверят в системите на МВР.

Информацията за всички преминаващи се въвежда в инфомационните системи. Шофьори на граничен пункт Кулата-Промахон казаха, че проверките продължават дълго време.

Най-изнервени от чакането са шофьорите на тежкотоварните автомобили, някои от които са от часове на границата.

Товарни автомобили имаше и на Капитан Андреево. По обяд колоната вече беше 2 километра. На Граничния пункт Капитан Петко войвода опашки няма, но преминаването става много по-бавно. Колко време ще продължат засилените проверки по границата, за сега не е ясно.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ивайло Калфин: Европейските ценности ще се променят неизбежно
Ивайло Калфин: Европейските ценности ще се променят неизбежно
Забранен достъп до дома
Забранен достъп до дома