НОВИНИ

Земеделските стопани в Гърция се готвят за протести

От петък фермерите от гръцкия град Кардица изкарват тракторите по площадите за участие в предупредителен протестен митинг, съобщава в. "Вима". Изданието твърди, че от неделя земеделски синдикалисти от района на Тесалия, Централна Гърция, са започнали съвещания, които се очаква да предопределят решенията им за излизане на протести по автомагистралите.

bnt avatar logo
от БТА
12:34, 09.01.2018
Чете се за: 00:30 мин.
По света
земеделските стопани гърция готвят протести

Окончателното им решение се очаква да бъде взето на 16 януари на събрание на националния комитет, отговарящ за блокадите. Пред в. "Вима" председателят на федерацията на фермерските сдружения от района на град Лариса Ризос Марудас заявява, че земеделските стопани са в "бойна готовност" заради насъбралите се проблеми в бранша, които, по думите му, с течение на времето се изостряли и водели към драстично намаляване на доходите на селскостопанските производители и животновъди.

Фермерите в южната съседка имат редица искания. Те настояват с данъци да бъдат облагани само реалните им доходи, необлагаемият за тях минимум да е 12 хиляди евро, да се премахне осигуряването и да се намали възрастовата граница за пенсиониране на 60 години за мъжете и 55 години за жените.

Земеделските производители искат още гарантирани цени за тяхната продукция, безплатно здравеопазване, достойни пенсии, премахване на единния имотен данък и създаване на държавен фонд, който да поема на сто процента обезщетенията им за щетите, нанесени от природните бедствия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо пет пъти е било превишението на фини прахови частици в Хиподрума
Близо пет пъти е било превишението на фини прахови частици в "Хиподрума"
Кирил Ананиев: ​Майчин дом няма задължения към доставчици
Кирил Ананиев: ​"Майчин дом" няма задължения към доставчици