НОВИНИ

Жан-Мишел Жар ще изнесе концерт на брега на Мъртво море

Жан-Мишел Жар се готви да се завърне в Близкия изток за поредния си спектакъл на открито на един от най-прочутите археологически обекти в света - Масада, разположен на плато, което се издига над Мъртво море, съобщи Контактмюзик.

bnt avatar logo
от БТА
21:53, 23.03.2017
Чете се за: 00:28 мин.
Още
жан мишел жар изнесе концерт брега мъртво море

Пионерът на електро поп музиката изнесе шоу пред пирамидите в Гиза, Египет, с което бе посрещнато настъпването на 2000-ата година, а сега се готви за спектакъл край брега на Мъртво море в Израел.

Жан-Мишел Жар, който е посланик на добра воля на ЮНЕСКО и четири пъти влезе в "Книгата на рекордите Гинес" заради концертите с най-много публика, изнасяни някога, се надява, че предстоящият му мегаконцерт на 6 април ще привлече общественото внимание върху свързаните с околната среда проблеми, които застрашават Мъртво море и други чудеса на природата по света.

На концерта му "Милениум" пред пирамидите в Гиза присъстваха 800 000 зрители. За концерта му за толерантност пред Айфеловата кула в родния му град Париж през 1990 г. се събраха 2,5 милиона души , а 3,5 милиона бяха зрителите на концерта му в Москва през 1997 г.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
МВР започна охранителни обследвания на помощенията за СИК в София
МВР започна охранителни обследвания на помощенията за СИК в София
​Изложба 60 години България в ЮНЕСКО в Софийския университет
​Изложба "60 години България в ЮНЕСКО" в Софийския университет