НОВИНИ

Жена получи изгубените си пари от столичното 5 РПУ

Една от непотърсените суми, които столичното 5 РПУ обяви, че съхранява, намери собственика си. Жената, изпуснала плик с 550 лева на касата на магазин, днес взе парите си от полицията. Нейни приятели я разпознали в излъчените в медиите кадри от охранителните камери на търговската верига.

Диана Тодорова
от Диана Тодорова
18:06, 13.04.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Жената разбира, че е изгубила плика с парите късно вечерта на 4 април. Магазинът вече е затворил, а на следващата сутрин тя заминава по работа в чужбина. По същото време управителката на магазина намира парите и ги предава в 5-то районно. Когато снощи каца в София, жената разбира от приятели, гледали новините, че парите й се пазят.

комисар Николай Василев, началник на 5 РУП-СДВР: Благодарение на огромната помощ, която вие и вашите колеги свършиха, помогнаха ни, обадиха се хората.

Днес жената отива в районното и след като служителите сверяват, че действително тя е заснетата от охранителните камери, й връщат изгубените пари.

В 5-то районно все още съхраняват другата сума пари, която е намерена тук пред Словашкото посолство през януари. Днес мъж се е обадил в полицията с твърдението, че това са неговите пари, а оттам проверяват дали това наистина е така.

комисар Николай Василев, началник на 5 РУП-СДВР: Има характерни белези в плика, в който са намерени парите - бележки, отметки, копюри. Така че той ще трябва да каже тези неща, които са при нас като характерни белези.

Освен това полицията сверява разказа на мъжа с установените обстоятелства по случая.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Башар Асад отрече армията му да е използвала химически оръжия
Башар Асад отрече армията му да е използвала химически оръжия
Премиера на Реквием на Джузепе Верди у нас
Премиера на "Реквием" на Джузепе Верди у нас