НОВИНИ

Жители на Димово на протест заради засиления трафик в града

Жители на Димово ще излязат на протести заради засиления трафик на тежкотоварни автомобили през града. Настояват за спешен ремонт на централната улица, която е част от трасето на международния път Е 79, както и за изграждане на обходен път на града.

bnt avatar logo
от Анжела Каменова
06:38, 12.04.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

По 1 300 товарни автомобила преминават на денонощие през Димово след строежа на Дунав мост 2 и трафикът по международния път се засилва. Настилката е разбита, а за хората положението вече е нетърпимо.

Добромир Тодоров, председател на Общински съвет - Димово: „Трафикът е изключително голям. Турските тирове се пренасочиха, полски, немски и буквално не може да се живее. Хората са готови да въстанат“.

„Има реална опасност от пътни произшествия. Прекалено много е трафикът и пътните условия не отговарят на това движение“.

„Къщите ни направо пропадат, от автомобилите, не е от друго.“

Тодор Илиев, председател на инициативния комитет за протеста: „Ще стигнем и до затваряне на трафика“.
;

От общината заявиха, че улицата не е проектирана за такъв трафик, затова в Димово освен за незабавен ремонт настояват и за изграждане на обходен път.

Добромир Тодоров, председател на Общински съвет - Димово: „Той е проектиран, трасиран, проектиран няколко пъти и така не стига до някаква конкретна реализация“.

От Агенция „Пътна инфраструктура“ казаха, че икономически не е оправдано обходният път на града да се изпълнява като отделен обект. Отсечката ще е част от скоростен път между Ботевград и Видин, а административните процедури по подготовка на проекта вече са започнали.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Бави се сеитбата на царевицата и слънчогледа в Русенско
Бави се сеитбата на царевицата и слънчогледа в Русенско
Комисия препоръча отстраняването на Дилма Русеф
Комисия препоръча отстраняването на Дилма Русеф