НОВИНИ

Стартира кампанията „Купи и дари"

Стартира кампанията „Купи и дари". Чрез доброволците и структурите на Българския червен кръст в големите хранителни магазини в страната се събират дарения от гражданите в подкрепа на програмата на Хранителната банка. Целта е със събраните пакетирани продукти да се помогне на уязвими хора и семейства чрез социалните приемни на БЧК.

bnt avatar logo
от Златин Бояджиев - БНТ2 Пловдив
19:53, 11.04.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

За хората изпаднали в нужда се събират продукти от първа необходимост - брашно, олио, ориз и консерви. Дарителите сами избират какво да поставят в кошницата за дарения.

Парадокс е, че в началото на 21 век у нас все още има гладни хора допълват доброволците от Червения кръст и затова ще бързат още утре да се пакетират продуктите и да се направят равностойни хранителни пакети, които да се доставят в осемте общини в пловдивска област, където имат социални приемни:

Таня Георгиева - Председател на Областния съвет на БЧК - Пловдив
"Така че сме изключително благодарни на всеки, който се е включил и наистина апелирам, пазарувайки за семейната трапеза, добавете още един пакет във вашата кошница".

Кампанията по събирането на продукти за хора в нужда продължава до 22 април в Пловдив от 17 до 19 часа в магазините на големите търговски вериги. И операторите и репортерите на БНТ се включиха в кампанията „Купи и дари" в подкрепа на Хранителната банка

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво са офшорните зони и колко са опасни?
Какво са офшорните зони и колко са опасни?
Общини на дъното в класация за почтеност
Общини на дъното в класация за почтеност