НОВИНИ

Жителите на Криводол настояват за цялостен ремонт на пътя до Враца

Жителите на Криводол готвят масови протести заради ремонта на второкласния път за Враца. Хората недоволстват, защото проекта за цялостна рехабилитация на пътя включва само част от трасето. Според хората това обезсмисля вложените милиони левове за ремонт.

bnt avatar logo
от Илиана Минковска
07:19, 13.07.2016
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

Само за три дни над 1 100 водачи на моторни превозни средства от община Криводол се включиха в протестна подписка заради абсурдния според тях ремонт. Пътната отсечка между Криводол и Враца е с дължина 17 км, но проектът за цялостна рехабилитация включва само 10 км. Хората са възмутени от половинчатата работа.

След три десетилетия напразни очаквания, хората от региона посрещнаха с радост началото на грандиозния ремонт. Общо 4 милиона лева се инвестират в укрепване на основата на пътя, ликвидиране на свлачищата, разширяване и преасфалтиране. Но новото трасе не стига до областния град, а спира на километри от него.

;
Диана Милетиева, заместник-кмет на община Кривводол: Затова нашата молба и подписката от гражданите на община Криводол и села от община Враца е да се намерят пари за още 5 км ремонт и новият път да се свърже с околовръстното шосе на Враца. Затова настояваме правителството да обърне внимание, защото шосето е в окаяно състояние, а то свързва и община Бойчиновци с Криводол и е най-краткият път към Враца.

Кметът на община Криводол Петър Данчев внесе в транспортното министерство и пътната агенция протестната подписка. Ако не бъдат чути, хората от Криводол заявиха, че са готови на гражданско неподчинение и масови протести.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Теч на вода руши пътя за курорта Бодрост
Теч на вода руши пътя за курорта Бодрост
Спира пътническият влак Варна-Карнобат
Спира пътническият влак Варна-Карнобат